Ξενώνας Ναπολέων

Τοπικά αξιοθέατα

Το τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή είναι το ιστορικό μοναστήρι της Κηπίνας, νοτιοδυτικά των Καλαρρυτών στο δρόμο προς τα Ιωάννινα. Η Μονή Κηπίνας (Ζωοδόχος Πηγή) χτίστηκε σε ένα βράχο στην είσοδο ενός σπηλαίου και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια στην Ελλάδα. Ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί στην ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ψηλό βράχο 4 μέτρων, που σας οδηγεί στο μοναστήρι.

Και φροντίστε να περπατήσετε από τους Καλαρρύτες στο Συρράκο! Ένα φαράγγι τα χωρίζει και ένα μονοπάτι τα συνδέει. Μπορείτε να δείτε το άλλο χωριό από την απέναντι πλευρά της χαράδρας!
Λόγω του βαθιού φαραγγιού και των μικρών καταρρακτών, ακολουθείτε μια κυκλική διαδρομή 18 χιλιομέτρων. Είναι ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια πεζοπορίας και θα απολαύσετε μια διαδρομή με άγρια φυσική ομορφιά και καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά. Απολαύστε μια αξέχαστη πεζοπορία στο μονοπάτι που οδηγεί μέσα από το φαράγγι Χρούσια.

 

Οι συμβουλές μας για τη διαμονή σας

Η συναρπαστική φύση σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε μια άλλη εναλλακτική του τουρισμού περιπέτειας. Δοκιμάστε rafting στον ποταμό Άραχθο και ποδηλασία βουνού. Πολυάριθμα μονοπάτια και διαδρομές, δάση από έλατα και κέδρα βρίσκονται στην αλπική ζώνη των Τζουμέρκων και καλύπτουν τις βουνοπλαγιές.

 

Ζωντανή ιστορία

Τα παλιά πλακόστρωτα, οι πέτρινες βίλες μεπροφανές το άγγιγμα του χρόνου, ο θόρυβος του νερού που ρέει ατελείωτα στις πηγές του χωριού ... όλα φαίνονται μαγικά. Η πλούσια ιστορία του χωριού, οι μύθοι και οι παραδόσεις του 13ου αιώνα μέχρι και μετά την οθωμανική περίοδο μπορούν να γίνουν αισθητές σε κάθε γωνιά του χωριού. Οι Καλαρρύτες είναι γνωστοί για το ασήμι και την χρυσοχοϊα. Οι κάτοικοι ήταν επίσης γνωστοί ράφτες, έμποροι και κτηνοτρόφοι που κατέστησαν το χωριό τους διάσημο στις μεγάλες μεσογειακές αγορές του 18ου και 19ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα χωριό με τις 23 γέφυρές του, με 20 περίτεχνα σιντριβάνια και 7 εκκλησίες, όπως η Ιερή Μονή Κηπίνας του 13ου αιώνα και ο Άγιος Νικόλαος από τον 14ο αιώνα. Τα αυτοκίνητα δεν έχουν θέση σε αυτόν τον παραδοσιακό οικισμό: θα ανακαλύψετε την ομορφιά του με τα πόδια.