Ξενώνας Ελισσών

Τοπικά αξιοθέατα

Το Κρυονέρι απέχει μόλις 13χλμ. από την κοντινότερη παραλία του Κιάτου στον Κορινθιακό Κόλπο. Το χωριό αποτελεί ιδανικό μέρος για πεζοπορία στα όμορφα βουνά ή για κολύμπι στη θάλασσα. Είναι επίσης ιδανικό σημείο εκκίνησης για περαιτέρω ταξίδια στην Κόρινθο, την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς ή στο παγκοσμίως γνωστό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ο δρόμος Κιάτο - Κρυονέρι - Στυμφαλία σας πάει γρήγορα και άνετα από τη θάλασσα στα βουνά. Ο δρόμος του κρασιού και της σταφίδας σας οδηγεί από το Κρυονέρι στην περίφημη αμπελοοινική περιοχή της Νεμέας και σας προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και στους αμπελώνες.

Τα ημιορεινά της Σικυώνας έχουν μεγάλο ιστορικό, πολιτιστικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Το Κρυονέρι βρίσκεται στο κέντρο της Κορινθίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και την μυθική Λίμνη Στυμφαλία του Ηρακλή, τη Βυζαντική Μονή Λέχωβας (11ος αιώνας) και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Αρχαία Σικυώνα, η Αρχαία Κόρινθος και η Αρχαία Νεμέα,.

 

Οι συμβουλές μας για τη διαμονή σας

Σε μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα βρεθείτε σε ένα καταπράσινο τοπίο, με διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία ή τοξοβολία και φυσικά, οινογευσία. Ανακαλύψτε το πιο βραβευμένο ελληνικό κρασί από τους ιστορικούς αμπελώνες της Νεμέας, τη μεγαλύτερη αμπελοοινική περιοχή της Ελλάδας με τη δική της ποικιλία σταφυλιών, το Αγιωργίτικο. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τη θέα με ένα ποτήρι κρασί και να ξεφύγετε από την έντονη ζωή της πόλης.

 

Αγροτουρισμός

Η συμμετοχή στην αγροτική ζωή είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ταξιδιωτική εμπειρία για να γνωρίσετε στην παράδοση. Ο ξενώνας προσφέρει τοπικά προϊόντα, όπως το εξαιρετικό βιολογικό ελαιόλαδο που παράγει η γεωργική μας επιχείρηση, καθώς και άλλα βιολογικά προϊόντα όπως κορινθιακή σταφίδα, ελιές, μέλι και μαρμελάδες. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες αγροτουρισμού, όπως στην καλλιέργεια ελαιοδέντρων και αμπελώνων και γνωριμία με μεθόδους βιολογικής γεωργίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την παραγωγή τοπικών προϊόντων (σταφύλια, σταφίδες, σουλτανίνες, κρασί και ελαιόλαδο) μέσω ειδικά οργανωμένων αγροτουριστικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιωτικούς παραγωγούς.