Ξενώνας Ελισσών

Στο μονοπάτι της τοπικής παράδοσης, του αγροτουρισμού και του πολιτισμού

Η σωστή επιλογή για ομάδες, οικογένειες με παιδιά και μεμονωμένους ταξιδιώτες! Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διαμονή τους σε ένα όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον, για εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Ο Ξενώνας Ελισσών χτίστηκε με αγάπη και εμπιστοσύνη στο ελληνικό τοπίο και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ποιοτικά καταλύματα στην ύπαιθρο της ορεινής Κορινθίας. Ο Ξενώνας χτίστηκε πάνω από ποταμό Ελισσώνα και προσφέρει πανοραμική θέα πάνω την κοιλάδα του. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου - πέτρα, ξύλο, κεραμίδια - είναι σε πλήρη αρμονία με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Κρυονερίου και το φυσικό του τοπίο.

Περιοχή

Το χωριό Κρυονέρι βρίσκεται στο κέντρο του νομού Κορινθίας, σε ίση απόσταση μεταξύ θάλασσας και βουνών. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 740 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες και απέχει μόλις 150 χλμ. από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Το βουνό Βέσιζα (1.200 μ.) δεσπόζει στο χωριό και σχηματίζει το φυσικό όριο με το οροπέδιο της Στυμφαλίας. Από αυτό το βουνό πηγάζει ο ποταμός Ελισσών, ο οποίος διασχίζει το Κρυονέρι και την καταπράσινη κοιλάδα προτού χυθεί στον Κορινθιακό Κόλπο στην πόλη Κιάτο.

Λεπτομέρειες

Ο ξενώνας Ελισσών είναι μια αγροτουριστική επιχείρηση ανθρώπων που ζουν στο ορεινό χωριό Κρυονέρι. Ο ξενώνας διαθέτει δέκα δωμάτια με μεγάλες βεράντες, κοινόχρηστους χώρους με τζάκι, ένα μικρό εστιατόριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων και σεμιναρίων, καθώς και ένα πανέμορφο καταπράσινο κτήμα 7 στρεμμάτων με δέντρα, γρασίδι, λουλούδια και βιολογικό περιβόλι.

Η συνειδητή χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων προστασίας των υδάτινων πόρων αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του οικολογικού τουρισμού. Χρησιμοποιούμε ένα σύστημα βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, έτσι ώστε το νερό να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την άρδευση του κήπου και έτσι δεν σπαταλάμε πολύτιμο πόσιμο νερό. Ο ξενώνας θερμαίνεται από ένα γεωθερμικό σύστημα που αντλεί θερμότητα από το έδαφος και παρέχει ζεστό νερό χρήσης από ηλιοσυλλέκτες.

 

Ειδικές προσφορές για ομάδες

Ο ξενώνας φιλοξενεί μεμονωμένους επισκέπτες, οικογένειες και ομάδες. Διοργανώνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για νέους, φοιτητές, φυσικούς επιστήμονες, περιβαλλοντικούς και αθλητικούς συλλόγους. Χάρη στις ράμπες και σε ένα δωμάτιο ΑΜΕΑ, ο ξενώνας είναι επίσης προσβάσιμος από ηλικιωμένους και άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Για υποδοχή ομάδων, οργάνωση υπηρεσίας μεταφοράς κ.λ.π., παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Ξενώνα Ελισσών.