Σχετικά με εμάς

Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας

Έτοιμοι για μία πραγματικά ελληνική εμπειρία!

Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, ο οποίος υπάρχει από το 2017 και στον οποίο συμμετέχουν 21 ξενώνες νέων από όλη την Ελλάδα. Ο στόχος του συλλόγου είναι η στήριξη των νεανικών ταξιδιών και της κοινής μάθησης - μαζί με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και διαπολιτισμικών εμπειριών αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνεννόησης ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, φύλου, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας. Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας ενθαρρύνει εξορμήσεις νέων, οικογενειών και ομάδων, που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης υποστηρίζει την επαφή με το περιβάλλον, την περιβαλλοντική συνείδηση και έναν υγιή τρόπο ζωής, την ανάπτυξη της προσωπικότητας, όπως και ποικίλες δυνατότητες για την διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου διαμέσου του αθλητισμού και των παιχνιδιών, των πολιτιστικών και ομαδικών δραστηριοτήτων.

Είμαστε περήφανοι, που συμμετέχουμε στο Διεθνές Δίκτυο Ξενώνων Νέων Hostelling International (HI).

Το Διεθνές Δίκτυο Ξενώνων Νέων - ΗΙ αγκαλιάζει και την Ελλάδα

Το HI είναι η στέγη 90 περίπου συλλόγων ξενώνων νέων σε 90 χώρες, οι οποίοι διαχειρίζονται πάνω από 4.000 ξενώνες νέων παγκοσμίως. Αυτό που ξεχωρίζει το HI από άλλες υπηρεσίες διανυκτέρευσης είναι η αρχή της ποιότητας αντί της ποσότητας. Όλες οι χώρες-μέλη πρέπει να τηρούν τα διεθνώς συμφωνημένα πρότυπα σε σχέση με τις ανέσεις, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί παντού ένα ενιαίο επίπεδο ποιότητας των εγκαταστάσεων και της εξυπηρέτησης. Οι ξενώνες HI φέρνουν κοντά ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, υποβάθρων και εμπειριών και προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία για μάθηση, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ειρηνικού κόσμου.

Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας υποστηρίζει τις αρχές του HI:

“Η υποστήριξη της παιδείας των νέων ανθρώπων όλων των εθνοτήτων, και ιδιαίτερα εκείνων με περιορισμένα μέσα, μας είναι πολύ σημαντική. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να κάνουμε δυνατή την γνωριμία μεταξύ ατόμων, να ενθαρρύνουμε το συναίσθημα αγάπης και προστασίας απέναντι στη φύση και να υποστηρίξουμε την εκτίμηση των πολιτισμικών αξιών όλου του κόσμου. Για αυτό τον λόγο προσφέρουμε ξενώνες, στους οποίους δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα σε καταγωγή, εθνικότητα, χρώμα δέρματος, θρησκεία, φύλο, κοινωνία ή πολιτική πεποίθηση. Η νεολαία θα αναπτύξει έτσι μια καλύτερη κατανόηση για τον συνάθρωπο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.”.

Μοναδικοί, ποικιλόμορφοι, ανοιχτόμυαλοι και βιώσιμοι

Ακριβώς όπως υπάρχουν ποικιλόμορφοι και διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι υπάρχουν και στην Ελλάδα διαφορετικοί ξενώνες νέων. Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας έχει αναπτύξει συγκεκριμένες κατηγορίες ξενώνων που στοχέυουν σε διαφορετικές ομάδες πελατών. Αυτές οι κατηγορίες είναι "Ξενώνας για οικογένειες", "Ξενώνας για δραστήριους", "Πράσινος Ξενώνας", "Ξενώνας ψυχαγωγίας", "Γοητευτικός Ξενώνας" και "Ξενώνας για ομάδες". Με αυτές τις κατηγορίες και τις ειδικά ενδιαφέροντα όπως πολιτισμός, φύση, αθλητισμός και εμπειρία, θέλουμε να διευκολύνουμε την απόφαση σας να επιλέξετε τον τέλειο ξενώνα νέων, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι ταξιδιωτικές σας επιθυμίες. Προσφέρουμε αυθεντικές ιδέες, μακριά από τον μαζικό τουρισμό και σύνδεση με τον τοπικό πολιτισμό της υπαίθρου και τους ανθρώπους του.

Αποκτήσατε ενδιαφέρον; Τότε αφήστε τους εαυτούς σας ελεύθερους στα χερία της ελληνικής φιλοξενίας...

Καλά να περάσετε στην εξερεύνηση των Ξενώνων Νέων Ελλάδας στην ιστοσελίδα μας!

 

Συνεργασία με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Ξενώνων Νέων

Αυτός ο ιστοχώρος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου Ξενώνων Νέων Ελλάδας με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Ξενώνων Νέων διαμέσου επιχορήγησης από το Ίδρυμα Anton Grassl.

Η ίδρυση του Συλλόγου Ξενώνων Νέων Ελλάδας υποστηρίχθηκε ενεργά από τον Γερμανικό Σύνδεσμο Ξενώνων Νέων και την Περιφερειακή του Ένωση Unterweser-Ems.