FAQ Ξενώνες Νέων Ελλάδας

Συχνές ερωτήσεις για τους Ξενώνες Νέων

Ψάχνετε κάποιες γενικές πληροφορίες; Υπάρχει κάποιο επείγον ερώτημα;  Τότε ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις. Θα βρείτε απαντήσεις για ότι θέλετε να μάθετε για τη διαμονή σας στους ξενώνες νέων στην Ελλάδα.

 

Τι είναι ένας Ξενώνας Νέων;

Οι ξενώνες μας είναι κάτι περισσότερο από ένα οικονομικό κατάλυμα καλής ποιότητας, που προσφέρει άνεση στη διανυκτέρευση σε ένα φιλικό περιβάλλον σε προσιτή τιμή. Οι ξενώνες νέων είναι διεθνείς χώροι. Και χαρακτηρίζονται από μια ανοιχτή και ανεκτική ατμόσφαιρα. Οι διεθνείς ανταλλαγές νέων στους ξενώνες νέων της Ελλάδας προωθούν την κοινωνική και διαπολιτισμική μάθηση, την ανεκτικότητα και τη διεθνή κατανόηση. Αυτοί οι ξενώνες παρέχουν επίσης τον ιδανικό τρόπο για να γνωρίσετε τη χώρα και να συναντήσετε πολλούς ταξιδιώτες με το ίδιο πνεύμα. Οι ξενώνες προσφέρουν ευρύ φάσμα καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κοιτώνων (είτε για άτομα του ίδιου φύλου, είτε μικτοί) και των ιδιωτικών δωματίων. Τα ιδιωτικά δωμάτια είναι δημοφιλή στους ξενώνες μας, καθιστώντας τους  ανοιχτούς για οικογένειες και ζευγάρια, για μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και για ομάδες.

Είναι υποχρεωτικό να είμαι μέλος;

Οι ξενώνες νέων στην Ελλάδα είναι ανοικτοί σε όλους. Για τους ξενώνες νέων δεν υπάρχει περιορισμός "μόνο για μέλη". Οι τιμές που αναφέρονται στον ιστότοπό μας αφορούν επισκέπτες που δεν είναι μέλη του Συλλόγου Ξενώνων Νέων Ελλάδας ή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξενώνων Νέων - Hostelling International. Η ιδιότητα του μέλους ωστόσο, σας προσφέρει 10% έκπτωση στο κόστος της διαμονής σας. Η συνδρομή είναι μια δωρεά σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, επομένως κάθε μέλος συνεισφέρει, συντηρεί και υποστηρίζει το έργο των Διεθνών Ξενώνων Νέων. Η ετήσια κάρτα μέλους  (eMembership HI) μπορεί να αγοραστεί στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν πρότυπα ποιότητας;

Τα καθιερωμένα εξασφαλισμένα πρότυπα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξενώνων Νέων - ΗI καθορίζουν το επίπεδο υποδοχής, άνεσης, καθαριότητας, ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας που μπορείτε να περιμένετε σε οποιονδήποτε ξενώνα - μέλος του ΗΙ, οπουδήποτε στον κόσμο και βεβαιώνουν ότι θα έχετε μια σπουδαία εμπειρία διαμονής. Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας αποδέχεται αυτά τα πρότυπα και συνιστά στους ξενώνες - μέλη του να ενταχθούν και στο HI-Q, το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του HI, το οποίο επικεντρώνεται στη λειτουργία και διοίκηση επιχειρήσεων ξενώνων.

Τι διατροφή προσφέρει ένας ξενώνας νέων;

Το πρωινό δεν συμπεριλαμβάνεται πάντοτε στη διαμονή. Είναι δυνατόν να γίνει κράτηση για ημιδιατροφή και πλήρη διατροφή. Το πρόγραμμά μας για τη βιωσιμότητα έχει στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επομένως, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση τοπικών και περιφερειακών προϊόντων και προσφέρουμε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ξενώνα που την προσφέρει. Για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα , παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα σας.

Ένας ξενώνας νέων καλύπτει ειδικές διατροφικές ανάγκες;

Φυσικά και θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με ανθρώπους που αποφεύγουν ορισμένα τρόφιμα λόγω εθνικού ή θρησκευτικού υποβάθρου ή επειδή είναι χορτοφάγοι ή vegan, ή αν έχουν άλλες διατροφικές συνήθειες. Αλλά παρακαλούμε, θυμηθείτε να μας ενημερώσετε εγκαίρως.

Υπάρχουν κλινοσκεπάσματα;

Τα κλινοσκεπάσματα συνήθως παρέχονται από τον ξενώνα και είτε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, είτε έχουν πρόσθετο κόστος. Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στη ιιστοσελίδα του ξενώνα. Οι υπνόσακοι δεν επιτρέπονται πάντα στους ξενώνες μας, λόγω των κανονισμών υγιεινής. Παρακαλούμε ελέγξτε το πριν ταξιδέψετε.

Χρειάζεται να φέρω τις πετσέτες μου;

Στους περισσότερους ξενώνες οι πετσέτες συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Αυτό θα εμφανίζεται στις σελίδες των ξενώνων. Εάν δεν περιλαμβάνονται, θα χρειαστεί να πάρετε τη δική σας πετσέτα. παρακαλούμε ελέγξτε το πριν ταξιδέψετε.

Ποιες είναι οι εγκαταστάσεις ενός ξενώνα νέων;

Οι ξενώνες νέων είναι ιδανικοί για να συναντήσετε νέο κόσμο και μπορείτε να βρείτε εκεί κοινόχρηστους χώρους, όπως κοινόχρηστα δωμάτια, κουζίνα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, μπαρ, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα τηλεόρασης, εγκαταστάσεις πλυντηρίων. Ορισμένοι ξενώνες προσφέρουν επίσης διάφορες υπηρεσίες, όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο και δραστηριότητες - και φυσικά τις συμβουλές του ντόπιου προσωπικού. Οι ειδικές εγκαταστάσεις που παρέχει κάθε ξενώνας μπορούν να βρεθούν στη σελίδα του.

Τι ώρες είναι το check-in και το check-out?

Οι ώρες check-in για κάθε ξενώνα εμφανίζονται στον ιστότοπο του Συλλόγου μας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ξενώνες μας, καθώς τα ωράριά τους διαφέρουν.

Ποιές ώρες είναι ανοιχτοί οι ξενώνωες;

Γενικά, οι ξενώνες στις μεγάλες πόλεις είναι ανοιχτοί 24 ώρες, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν λιγότερες ώρες λειτουργίας της ρεσεψιόν την ημέρα και ορισμένοι, ειδικά στην Ελλάδα, μπορεί να κλείνουν για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι περισσότεροι ξενώνες λειτουργούν όλο το χρόνο. Ωστόσο, ορισμένοι από τους ξενώνες μας λειτουργούν εποχιακά και δεν είναι διαθέσιμοι σε ορισμένες χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους. Οι πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και την περίοδο λειτουργίας του ξενώνα είναι διαθέσιμες στην ιστότοπό μας. Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, επικοινωνήστε απευθείας με τον ξενώνα.

Ποιοί μπορούν να μείνουν σε έναν ξενώνα νέων;

Ο Σύλλογος Ξενώνων Νέων Ελλάδας καλωσορίζει όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία ή τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους. Οι οικογένειες είναι ευπρόσδεκτες να διαμείνουν στους ξενώνες μας, αλλά παρακαλείστε να επικοινωνείτε απευθείας με τους ξενώνες, καθώς ενδέχεται να ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα, να χρειαστεί να κλείσετε ένα ιδιωτικό δωμάτιο κατάλληλο για οικογένειες. Ομάδες (άνω των 10 ατόμων) είναι επίσης ευπρόσδεκτες και σε πολλούς από τους ξενώνες μας προσφέρεται διατροφή ειδικά για αυτές.

Είναι οι ξενώνες νέων φιλικοί σε παιδιά;

Τα παιδιά με την οικογένειά τους ή με τον υπεύθυνο της ομάδας τους είναι ευπρόσδεκτα να μείνουν στους ξενώνες μας. Οι ασυνόδευτοι νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών θα πρέπει συνήθως να έχουν άδεια από τον κηδεμόνα τους, αν επιθυμούν να μείνουν σε έναν ξενώνα νέων. Οικογένειες με μικρά παιδιά ή ομάδες ανηλίκων διαμένουν συνήθως σε ιδιωτικά δωμάτια και όχι σε κοινόχρηστους κοιτώνες. Παρακαλείστε να επικοινωνείτε απευθείας με τον ξενώνα πριν την κράτηση, εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί;

Όχι. Οι ξενώνες νέων είναι ανοιχτοί σε όλους.

Χρειάζομαι ταυτότητα;

Οι ξενώνες μας θα σας ζητήσουν να δείξετε ταυτότητα κατά την άφιξη.

Τι δραστηριότητες μπορώ να κάνω;

Οι ξενώνες μας αποτελούν εξαιρετικά σημεία εκκίνησης για την ανακάλυψη κρυμμένων θησαυρών, χάρη στις βαθιές γνώσεις των ιδιοκτητών για την περιοχή τους. Ευχαρίστως σας δίνουμε συμβουλές σχετικά με την περιοχή και το περιβάλλον και σας προσφέρουμε μια αυθεντική όψη της Ελλάδας πέρα από τα τετριμμένα, καθώς και σύνδεση με τον τοπικό πολιτισμό της υπαίθρου και τους ανθρώπους της. Πολλοί ξενώνες διοργανώνουν ένα ευρύ φάσμα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Εάν οι εξορμήσεις ή οι δραστηριότητες δεν διοργανώνονται απευθείας από τους ξενώνες, αυτοί μπορούν να σας παράσχουν πληροφορίες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας. Όλες οι δραστηριότητες του ξενώνα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του.

Μπορώ να φέρω το κατοικίδιά μου;

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε κάποιους ξενώνες. Ελέγξτε το με τον ξενώνα πριν κάνετε κράτηση.

Είναι οι ξενωνες νέων προσβάσιμοι για αμαξίδια;

Ορισμένοι από τους ξενώνες μας παρέχουν πρόσβαση σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια και σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον ξενώνα για συγκεκριμένες λεπτομέρειες πριν πραγματοποιήσετε μια κράτηση, καθώς πολλοί ξενώνες βρίσκονται σε παραδοσιακά και αγροτικά κτίρια, τα οποία δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην πλήρη πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων.

Που μπορώ να αφήσω τα προσωπικά μου αντικέιμενα;

Η ασφάλεια των επισκεπτών μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Ορισμένοι από τους ξενώνες μας διαθέτουν θυρίδες στα δωμάτια όπου μπορείτε να αφήσετε τα τιμαλφή σας. Αυτοί οι ξενώνες που δεν διαθέτουν θυρίδες στο δωμάτιο, έχουν συνήθως ασφαλή χώρο φύλαξης, στον οποίον μπορούν οι επισκέπτες να αφήσουν τα τιμαλφή τους. Συνιστούμε γενικότερα στους επισκέπτες μας να φροντίσουν να έχουν επαρκή ταξιδιωτική ασφάλιση πριν το ταξίδι τους.

Έχουν οι ξενώνες νέων αποθηκευτικό χώρο για βαλίτσες;

Όλοι οι ξενώνες παρέχουν χώρο για να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας. Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε τις αποσκευές σας πριν από το check-in και μετά το check-out.

Πως μπορώ να φτάσω στους ξενώνες νεών στην Ελλάδα;

Εάν χρειάζεστε οδηγίες για να φτάσετε στον ξενώνα σας, χρησιμοποιήστε τις λεπτομερείς οδηγίες κατεύθυνσης και τον χάρτη που θα βρείτε στη σελίδα του κάθε ξενώνα. Εκεί θα βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από αεροδρόμια ή λιμάνια. Επίσης για κοντινά χωριά και πόλεις. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την επίσκεψη στον ξενώνα ή τη μετακίνησή σας, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα.