Πασιθέα Mountain Chalet

Τοπικά αξιοθέατα

Απολαύστε τη σιωπή και την ηρεμία της λίμνης Δόξα. Πρόκειται για έναν τόπο εκπληκτικής ομορφιάς με τις αντανακλάσεις του δάσους στο νερό της λίμνης. Στη μέση της λίμνης βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου. Πιο παλιά υπήρχε εδώ το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω του οτι η κοιλάδα πλημμύριζε το μοναστήρι μετακινήθηκε από την αρχική του θέση στο λόφο.

Η Μονή Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1754. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με εσωτερική αυλή που στεγάζει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τον θόλο και τις εξαιρετικές τοιχογραφίες του. Το κύριο χαρακτηριστικό του ναού είναι ένα σκαλιστό, επιχρυσωμένο τέμπλο που απεικονίζει σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Η θέα από το μπαλκόνι του μοναστηριού είναι εντυπωσιακή και μοναδική απόλαυση για τα μάτια.

 

Οι συμβουλές μας για τη διαμονή σας

Η αρχαία Αρκαδική πόλη Φενεός βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη του οροπεδίου του Φενεού και κοντά στο χωριό Καλύβια, σε υψόμετρο περίπου 770 μ. Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει ένα τείχος που οδηγεί πάνω από τη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης. Στο ανατολικό οροπέδιο υπήρξε ένα ιερό, αφιερωμένο στον θεό Ασκληπιό. Σύμφωνα με την ιστορία, οι Πελασγοί εγκαταστάθηκαν εδώ πρώτοι και το 1900 π.Χ. η ακρόπολη ήταν κατοικημένη από τους Αρκάδες. Το Μυκηναϊκό κέντρο στο Φενεό ιδρύθηκε το 1500 π.Χ. από τους Αχαιούς, οι οποίοι συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο υπό την ηγεσία του βασιλιά της Αρκαδίας Αγαπήνορα.

 

Ανακαλύψτε

Υπάρχουν πολλά κρυφά, όμορφα μέρη σε όλη την περιοχή για να τα ανακαλύψετε: με αυτοκίνητο, με τα πόδια, με ποδήλατο, με κουπί. Η ιδιαίτερη αξία του Φενεού είναι ότι συγκεντρώνει πολλά ίχνη της ελληνικής μυθολογίας. Λέγεται ότι οι καταβόθρες στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς, που κλέβουν νερό από τη λίμνη, φτιάχτηκαν από τον Ηρακλή, αλλά ένας άλλος μύθος λέει ότι είναι η είσοδος στον Άδη.