Πασιθέα Mountain Chalet

Πασιθέα Mountain Chalet

Pasithea Mountain Chalet

Latitude:  37.951033333333

Longitude: 22.320486111111

Get directions

Πως θα έρθετε:

  • Από Αθήνα ή Πάτρα με τον αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός Α8 / Ε94 (έξοδος 15 Κιάτο): μέσω ατελείωτων αμπελώνων φτάνετε στη λίμνη Στυμφαλία με τον φυσικό υγρότοπο και το Μουσείο Περιβάλλοντος. Διαμέσου του χωριού Λαύκα θα φτάσετε στην Καστανιά, από όπου θα ανεβείτε στο οροπέδιο του Φενεού.
  • Από Αθήνα ή Πάτρα με τον αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός Α8 / Ε94 (έξοδος 16 Ξυλόκαστρο): ακολουθήστε τον δρόμο προς τα Τρίκαλα. Περνάτε έξω από τα Τρίκαλα και φτάνετε στην Καρυά (1330 μ.). Μέσα από τους οικισμούς Άνω και Κάτω Ταρσά κατεβαίνετε στο οροπέδιο του Φενεού.
  • Από τον αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (έξοδος Δερβένι): ακολουθείτε την ορεινή διαδρομή με θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Συναντάτε το μοναστήρι της Παναγίας των Καταφυγίων και φτάνετε στην Ευρωστίνη (Ζάχολη). Συνεχίζοντας την άνοδό σας, θα φτάσετε στην κοιλάδα της Ζήρειας και στη συνέχεια θα κατηφορήσετε προς τον Φενεό μέσα από τα δάση του Σαραντάπηχου.
  • Μέσω του αυτοκινητόδρομου Μορέας Α7 Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (έξοδος Αρχαία Νεμέα): από την Αρχαία Νεμέα διαμέσου του αρχαιολογικού χώρου μέχρι τους αμπελώνες της Νεμέας, ανεβαίνετε στο δρόμο προς Σκοτεινή-Στυμφαλία και φτάνετε στη λίμνη Στυμφαλία. Μέσα από το χωριό Λαύκα ανεβαίνετε στην Καστανιά και φτάνετε στο οροπέδιο του Φενεού.
  • Καλάβρυτα - Φενεός: Αν βρίσκεστε στα Καλάβρυτα (ορεινή Αχαΐα), μπορείτε να φτάσετε στον Φενεό σε μια ώρα. Θα περάσετε από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, κατεβαίνετε στους Άνω και Κάτω Λουσούς και μπένετε στην περιοχή του Φενεού.