Μηλιά Mountain Retreat

Ο χρόνος περνά αργά εδώ...

“Μηλιά” σημαίνει "πίσω στα βασικά", ένα καταφύγιο που πηγαίνετε όταν χρειάζεστε ανάπαυση και χρόνο για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Η Μηλιά εκπληρώνει την εσωτερική μας ανάγκη να δραπετεύσετε, ακόμα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των επισκεπτών, λόγω της αφθονίας και της ποικιλίας εμπειριών που μπορούν να ζήσουν εδώ: το νερό από την πηγή, ο καθαρός αέρας, η ηρεμία του βουνού, το καλοκαιρινό αεράκι, ο γεμάτος αστέρια ουρανός, το νόστιμο φαγητό και το κρασί, ακόμη και η οικολογικά δομημένη προσέγγιση της Μηλιάς, εξασφαλίζει την απαραίτητη ηρεμία και σας βοηθά να επαναφορτίσετε τις βιολογικές σας μπαταρίες.

Τοποθεσία

Η Μηλιά βρίσκεται σε μία ορεινή και περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή της δυτικής Κρήτης, στο νομό Χανίων και στο κέντρο της επαρχίας Κισσάμου. Η περιοχή μας ανήκει στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Ο οικισμός περιβάλλεται από μια καταπράσινη κοιλάδα, έχει 550μ. υψόμετρο και βρίσκεται μεταξύ των βουνών Κεφάλι και Ψηλό. Το ορεινό τοπίο προσφέρει στους ανθρώπους κάτι το ιδιαίτερο.

Λεπτομέρειες

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο: όλοι οι ξενώνες της Μηλιάς είναι κτίρια που μοιάζουν με κτίρια του 15ου αιώνα και έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά για να καταγράψουν την ουσία εκείνης της εποχής. Τα κτίσματα περιβάλλονται από καστανιές, κουμαριές και ποικίλα φυτά. Υπάρχουν τέσσερις τύποι δωματίων. Τα στάνταρ δίκλινα δωμάτια, μεγάλα δίκλινα δωμάτια, σουίτες και οικογενειακά διαμερίσματα.

Τα κτίρια της Μηλιάς περιβάλλονται από νερό και καστανιές, τα οποία αποτελούσαν πηγή τροφής και μικρό εισόδημα για την οικογένεια. Η βασική ανάγκη για το νερό καλύπτεται από τις πηγές και η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από φωτοβολταϊκά.

 

Ειδικές προσφορές για ομάδες

Ο ξενώνας μπορεί επίσης να δεχτεί κρατήσεις από ομάδες. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα.