Μηλιά Mountain Retreat

Τοπικά αξιοθέατα

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και μία από τις ωραιότερες της Μεσογείου, ειδικά η παλιά πόλη με το βενετσιάνικο λιμάνι. Ως «Βενετία της Ανατολής», τα Χανιά είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας. Είναι η μόνη πόλη της Μεσογείου που κατοικήθηκε αδιάκοπα από τους Μινωικούς χρόνους. Τα μεγάλα αρχιτεκτονικά παραδείγματα των περασμένων αιώνων, παρά τις μεταβολές που έφερε η πάροδος του χρόνου, εξακολουθούν να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής λαμπρότητάς τους. Αυτό δίνει στα Χανιά μια εξαιρετική ενέργεια και ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε: μια βόλτα στην προβλήτα του φάρου, το αρχαιολογικό μουσείο, την παλιά αγορά, την πλατεία της Σπλάντζιας τα στενά δρομάκια, την λαϊκή αγορά στην Νέα Χώρα την Τετάρτη ή την οδό Μίνωος το Σάββατο.

Ή επισκεφθείτε τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής: το χωριό Ρόκκα βρίσκεται σε μια πραγματικά φανταστική τοποθεσία και το χωριό Ραβδούχα σας προσφέρει υπέροχη θέα. Ανακαλύψτε τη χερσόνησο Ροδωπού και την άγρια ομορφιά της. Στο τέλος της χερσονήσου θα βρείτε την παραλία Μένιες και το εκκλησάκι της παλιάς Δίκτυννας.

 

Οι συμβουλές μας για τη διαμονή σας

Η Μηλιά σας προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία... Θα βρείτε επίσης βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φάτε, να πιείτε και να απολαύσετε τις μέρες και τις νύχτες σας. Εάν το βρείτε πολύ δύσκολο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες.

Υπάρχουν επτά σηματοδοτημένα και χαρτογραφημένα μονοπάτια (1 έως 5 ώρες πεζοπορία) που μπορείτε να εξερευνήσετε. Απλά βάλτε τα παπούτσια σας και βγείτε από το δωμάτιό σας. Αφήστε την Κρητική φύση να σας καθοδηγήσει μέσα από τα διαφορετικά τοπία και χρώματα των εποχών. Ή περπατήστε στα πιο όμορφα φαράγγια της περιοχής: το φαράγγι Τοπολιανό (1,5 ώρες με τα πόδια), το Σηρικαριανό φαράγγι (4 ώρες με τα πόδια) και το φαράγγι του Δελιανού (2 ώρες με τα πόδια).

Αγροτουρισμός

Ανακαλύψτε τα τετραήμερα εργαστήρια μαγειρικής μας, με εισαγωγή στην εποχιακή κουζίνα και τον πολιτισμό της κρητικής γαστρονομίας. Ανακατεύουμε τα συστατικά μας γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι της Μηλιάς και με τη βοήθεια όλων των ενδιαφερομένων δημιουργούμε μοναδικούς, καλαίσθητους συνδυασμούς, εμπνευσμένους από παραδοσιακές συνταγές. Θα πάμε επίσης και να δούμε ντόπια μελίσσια και θα επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο και ελαιοτριβείο. Και στον ελεύθερό σας χρόνο, μπορείτε να πάρετε μέρος στην οργανωμένη πρωινή πεζοπορία στα αχνάρια της Μηλιάς, να κολυμπήσετε ή απλά να απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα.