Ξενώνες Φάμπρικα

Τέλειες, ήσυχες διακοπές στην ύπαιθρο με πολλή φιλοξενία

Ο Ξενώνας Φάμπρικα προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη γεωργία, τον πολιτισμό και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά, να ασχοληθούν με αγροτικές δραστηριότητες, να γευτούν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακή κουζίνα και να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Ο Ξενώνας Φάμπρικα θέλει να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση, με αγροτικές δραστηριότητες, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει, να ψυχαγωγηθεί και να νιώσει τη χαρά της ανακάλυψης και της αναγνώρισης!

Περιοχή

Ο Ξενώνας Φάμπρικα βρίσκεται στον Βάμο, ένα παραδοσιακό χωριό στην περιοχή των Χανίων της Κρήτης. Βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά και προσφέρει εκπληκτική θέα, ενώ η παραδοσιακή αρχιτεκτονική εναρμονίζεται με τη φύση. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λευκή πέτρα και η μυρωδιά θυμαριού και ρίγανης αιωρείται στον αέρα, για να καλωσορίσει κάθε επισκέπτη και να δημιουργήσει μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας.

Λεπτομέρειες

Ο αγροτουριστικός ξενώνας Φάμπρικα αποτελείται από δύο ενότητες: τα Σπίτια Φάμπρικα και το Αγρόκτημα Φάμπρικα. Όλα τα κτίρια είναι χτισμένα από τοπικές λευκές πέτρες και έχουν κεραμοσκεπές για να διατηρήσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Γίνονται ένα με το γύρω τοπίο. Κάθε κτίριο είναι αυτόνομο και λειτουργικό, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

Τα Σπίτια Φάμπρικα αποτελούνται από τρία σπίτια και το παλιό ελαιοτριβείο, όπου σήμερα γίνονται μαθήματα μαγειρικής. Χτίστηκαν το 1886 από την οικογένεια Φραντζεσκάκη στο παλιό κέντρο του χωριού Βάμος. Το 2001 το κτίριο αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή και έλαβε το όνομα Φάμπρικα ως παλιό εργοστάσιο ελαιολάδου. Ο Ξενώνας ακολουθεί την αρχιτεκτονική της περιοχής σε μια πολύ καταπράσινη περιοχή και προσφέρει εξαιρετική ηρεμία.

Το Αγρόκτημα Φάμπρικα αποτελείται από πέντε σπίτια, χτισμένα στον ελαιώνα της οικογένειας. Υπάρχει ένα μικρό πέτρινο αμφιθέατρο κάτω από τα ελαιόδεντρα, όπου διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις. Δίπλα βρίσκεται η Φιλοσοφική Γωνιά, όπου μπορείτε να συναντήσετε έναν φιλόσοφο που απαγγέλλει ένα ποίημα! Κατά μήκος του δρόμου είναι ο λαχανόκηπος, ο ξυλόφουρνος και το πατητήρι κρασιού, όπου λαμβάνει χώρα η οινοποίηση. Τα οπωροφόρα δέντρα και τα αρωματικά φυτά γεμίζουν το τοπίο με μυρωδιές και χρώματα που μπορείτε να απολαύσετε στη ρομαντική γωνιά κάτω από τις βελανιδιές που περιβάλλουν το ρυάκι.

 

Ειδικές προσφορές για ομάδες

Ο ξενώνας μπορεί να δεχτεί κρατήσεις από ομάδες. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα.