Ξενώνας Κοντογιάννη

Όπως σ’ένα παραμύθι

Ο Ξενώνας Κοντογιάννη βρίσκεται σε ένα πανέμορφο παλιό χωριό στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Περιβάλλεται από πυκνό δάσος οξιάς που φιλοξενεί μια ποικιλία φυτών και ζώων και σας προσκαλεί να κάνετε βόλτες. Το χωριό είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένο και ήρεμο. Συνήθως, οι μοναδικοί ήχοι που ακούγονται είναι το γάβγισμα ενός σκυλιού, το κελάηδημα των πουλιών και το νερό που ρέει από τις πηγές. Αυτό το μέρος είναι σαν ένα σκηνικό από παραμύθι, ο καιρός σταμάτησε στα παλιά τα χρόνια, όταν τα κτίρια και οι δρόμοι ήταν κατασκευασμένοι από πέτρες και είχαν μια πολύ ξεχωριστή αρχιτεκτονική - στυλ βίλας - που είναι ακόμα η ίδια.

Περιοχή

Το Νυμφαίο είναι ένα χωριό σε οροπέδιο με υψόμετρο 1350μ. Έγινε γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική και τα γαλήνια δάση οξιάς που το περιβάλλουν. Οι πετρόχτιστες πέτρινες βίλες και τα λιθόστρωτα δρομάκια, που είναι 150 χρονών, είναι μοναδικά στην Ελλάδα. Το Νυμφαίο έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ήπια τουριστική του ανάπτυξη. Στην περιοχή μπορείτε να εξερευνήσετε τη μαγευτική φύση με διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το χωριό ως βάση, για να εξερευνήσετε ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς τόπους, βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, καθώς και οινοποιεία που απέχουν 80χλμ. και είναι ονομαστά. Η απόσταση από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης είναι περίπου 180χλμ.

Περιγραφή

Ο χώρος μας είναι ένας μικρός, άνετος ξενώνας, ο οποίος ανήκει και τον οποίο διαχειρίζεται η οικογένεια Κοντογιάννη. Είναι χτισμένος από πέτρα και διακοσμημένος με τοπικά χειροτεχνήματα και μάλλινα χαλιά, που δημιουργούν μια πολύ ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ιδανική για ελεύθερα απογεύματα και φιλικές συνομιλίες για τα πάντα! Μας αρέσει να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους! Σε κάθε ένα από τα τέσσερα κτίρια του Ξενώνα Κοντογιάννη υπάρχουν δίκλινα με ξεχωριστή επίπλωση το καθένα και οικογενειακά δωμάτια με κουζίνα και τζάκι.

 

Ειδικές προσφορές για ομάδες

Ο ξενώνας μπορεί να δεχτεί κρατήσεις από ομάδες. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα.