Ξενώνας Ολυμπία

Τοπικά αξιοθέατα

Μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά από τα διάσημα αξιοθέατα της περιοχής. Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά, το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Βέροιας και άλλα μοναστήρια. Οι βασιλικοί τάφοι της Μακεδονίας, η παλιά πόλη της Βέροιας και τα βυζαντινά μνημεία της, ο ποταμός Αλιάκμονας, το Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας, οι καταρράκτες της Έδεσσας και πολλά άλλα ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα.

 

Οι προτάσεις μας για τη διαμονή σας

Η Βεργίνα περιβάλλεται από βουνά και λόφους, ποτάμια και πηγές και βαθιά δάση. Από τον Ξενώνα Ολυμπία μπορείτε να ξεκινήσετε μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Το όμορφο βουνό Βέρμιο είναι ιδανικό για πεζοπορία. Κοντά στον Ξενώνα μας βρίσκεται το γνωστό ευρωπαϊκό μονοπάτι πεζοπορίας E4 και άλλα όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας. Μπορείτε να θαυμάσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα στα καταπράσινα δάση από οξιές, βελανιδιές και καστανιές.

Κοντά στον ξενώνα μας, οι σκιέρ και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να επισκεφθούν τις χιονοδρομικές πίστες Σέλι σε απόσταση 46χλμ. και τις χιονοδρομικές περιοχές 3-5 Πηγάδια 49χλμ. μακριά.

 

Ανακαλύψτε

Η ιστορία της Ημαθίας πηγαίνει πολύ βαθιά στους τελευταίους αιώνες και συνδέεται με όλες τις πτυχές της ελληνικής ιστορίας. Οι ανθρώπινες κατοικίες εμφανίζονται από τους προϊστορικούς χρόνους. Ο οικισμός στη Νέα Νικομήδεια είναι ένας από τους παλαιότερους νεολιθικούς οικισμούς στην Ευρώπη (6.000 π.Χ.).

Η αρχαία πόλη της Βεργίνας που ονομαζόταν Αιγές ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας. Οι εύφορες πεδιάδες, η άφθονη παροχή νερού και οι φυσικές οχυρώσεις ήταν ιδανικές συνθήκες για να δημιουργηθεί μια ακμάζουσα πόλη. Το όνομα "Αιγές" αντικατοπτρίζει τον πλούτο της περιοχής, επειδή σημαίνει "γη πολλών κοπαδιών". Στην Εποχή του Σιδήρου, από τον 11ο έως τον 7ο αιώνα π.Χ. η ευρύτερη περιοχή των Αιγών ήταν μια μεγάλη κατοικημένη περιοχή. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικούς οικισμούς και τάφους, το μέγεθος των οποίων δείχνει την παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες και πλούσια κοσμήματα μαρτυρούν την ευημερία και τη σημασία της περιοχής.