Ξενώνας Λιμναίο

Αίσθημα σαν σπίτι μου, σπιτάκι μου

Παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, τραχανάς, γιουφκάδες, πίτες, ψωμί, φρέσκα αυγά, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι, φρέσκο γάλα, τοπικά προϊόντα και φυσικά σπιτικά επιδόρπια της κυρίας Αναστασίας. Μεσημεριανά γεύματα και δείπνα μπορούν να οργανωθούν για εσάς κατόπιν προηγούμενης συμφωνίας. Το πρωινό σερβίρεται από νωρίς το πρωί στο μεγάλο σαλόνι. Οικοξενάγηση στη λίμνη Κερκίνη για παρατήρηση και φωτογράφηση πουλιών εκ του σύνεγγυς προσφέρεται στους επισκέπτες μας με τη δική μας βάρκα! Παρουσίαση με πολυμέσα σχετικά με το εθνικό πάρκο της λίμνης Κερκίνης και τη γύρω περιοχή προσφέρεται από αγγλόφωνο ειδικό επιτοπίως.

Περιοχή

Το Λιμναίο είναι ένας φιλόξενος και καλά εξοπλισμένος ξενώνας στο χωριό Χρυσοχώραφα στην περιοχή των Σερρών στη βόρεια Ελλάδα. Είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τη λίμνη Κερκίνη (προστατευόμενη περιοχή Ramsar) και τις γύρω πεδιάδες και δάση στους γύρω λόφους. Είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα σημεία παρακολούθησης πουλιών στην Ευρώπη. Σε κάθε εποχή δεν είναι μόνο υπέροχο για τα πουλιά, αλλά και για μια αφθονία φυτών και άλλων άγριων ζώων. Στη λίμνη υπάρχουν σημεία με νούφαρα, όπου μουστακογλάρονα (Chlidonias hybrida) και μαυρογλάρονα (Chlidonias niger) κλωσσούν τα αυγά τους. Τα φλαμίνγκο και οι αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus) είναι το κύριο αξιοθέατο της Κερκίνης.

Λεπτομέρειες

Ο Ξενώνας μας είναι ένα νέο κτίριο, στο οποίο το ξύλο είναι το κύριο στοιχείο. Ξύλινα πατώματα, στέγες και μπαλκόνια, πέτρινα τζάκια, σιδερένια κιγκλιδώματα και χειροποίητα υφαντά από την ντουλάπα της γιαγιάς δημιουργούν μια απλή ατμόσφαιρα ποιότητας, που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο. Στο όμορφο και ζεστό σαλόνι μας μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας, όταν ξυπνήσετε. Ο Ξενώνας διαθέτει 8 δίκλινα δωμάτια, όλα επιπλωμένα με απλότητα και αγάπη. Το καθένα έχει όνομα και διακόσμηση περιοχών και τοποθεσιών από τον νομό Σερρών: Λίμνη Κερκίνη – Ποταμός Στρυμόνας - Όρος Μπέλλες - Ρούπελ - Χαμάμ - Λαϊλιάς - Σπήλαιο Αλλιστράτης - Λέων Αμφίπολης. Όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και ευάερα, με κλιματισμό, θέρμανση, τζάκι και τηλεόραση.

 

Ειδικές προσφορές για ομάδες

Ο ξενώνας μπορεί να δεχτεί κρατήσεις από ομάδες. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ξενώνα.